10 år med friplejehjem i Sparkær

Det er i dag 10 år siden, at Friplejehjemmet Nordstjernen officielt blev åbnet, selv om de første beboere først flyttede ind den 15. november.

Dagen blev stille og roligt markeret med en dejlig middag for beboerne, personalet, bestyrelsen for Nordstjernens Venner samt den tidligere bestyrelse for den selvejende institution.

Forstander Bente Bay bød forsamlingen velkommen og kikkede tilbage på de første 10 år, der har budt på både op- og nedture, men heldigvis mest op.

Hun startede selv allerede den 1. maj 2009 og var med i hele etableringen sammen med bestyrelsen. Herefter kom Anni Antonsen (sygeplejerske) og Per Langhoff-Jensen (serviceleder) til, og de er der alle endnu. 1. november startede yderligere personale, hvoraf tre - Alice, Else og Birit (Søs) - stadig er tilknyttet Nordstjernen.

- Det har været 10 år, hvor vi har grinet og grædt sammen, og hvor vi har fået opbygget et enormt stort ejerskab til Nordstjernen - det er vores hjertebarn, og ingen skal komme for godt i gang med at sige noget om vores hus, vores personale eller vores beboere, sagde Bente Bay blandt andet.

Allerede 14 dage efter åbningen den 15. november blev Nordstjernen udfordret voldsomt, da der gik ild i en adventskrans i spisestuen. Det forårsagede voldsomme sodskader i både spisestue og køkken, men ved fælles hjælp kom man videre.

- Vi oplever os selv som en stor familie personalet imellem, og nu er vi klar til en ny epoke i Nordstjernens historie med 26 nye plejeboliger. Jeg glæder mig meget til at tage hul på den nye epoke i Nordstjernens historie sammen med jer, lød lød budskabet til forsamlingen.

Herefter blev der serveret dejlig middagsmad efterfulgt af kaffe og lagkage, mens Tinna Bach underholdt ved klaveret.


EN HOLDNING TIL OMSORG

Lydhør omsorg med nærvær og varme - altid med afsæt i det enkelte menneske, dig som beboer, dit liv, dine ønsker og behov.